woonhuis verbunt

1957 - 1959
mgr.schaepmanlaan 16
5103BC
dongen

Mocht je denken dat bij Bedaux alles van hetzelfde is, dan kom je er bij dit huis zeker achter dat daar geen sprake van is. Er is van alles te zien. Een lessenaardak, dat door een terug gelegde steen heel subtiel van het huis los komt. Een goot daaronder die ook los ligt op steunen. De Bedaux-lantaarn geheel passend bij de hellingshoek van het dak en van geel glas voorzien. De voordeur met inbraakbeveiliging door middel van schuine roeden voor het glas. Prachtige deurgrepen er op, een heel slanke glaskap erboven en luiken ernaast.  
In de zijgevel zes Bedaux-gleuven op rij. Aan de achterzijde een balkon over de volle lengte van het huis. Weer een prachtige open tuinkamer die uitkijkt op de royale tuin. Het betonnen blok dat in het metselwerk rond de vier  ramen van de zolder opgenomen is en dat bij elk raam anders geplaatst is.
De ramen aan de achterzijde op de begane grond hebben isolerende puien gekregen. De rest van het huis is nog geheel intact en goed onderhouden. Nog steeds een pracht huis.
Rondleiding pareltjes: http://www.josbedaux.nl/node/97

 

Javascript is required to view this map.