dubbel woonhuis huybregts

1963 - 1965
groeneweg 5-7
5541 AE
reusel

Het dubbel woonhuis Huybregts (1963-1965) , Groeneweg 5-7, is het interessantst . Hier laat Bedaux zien hoe je een twee-onder-een-kapper ook kunt vormgeven. Hij maakt er één groot woonhuis van met  prachtige ingetogen raamverdelingen. Huybregts was directeur van het Wit Gele Kruis waarvoor Bedaux op nummer 3 in dezelfde straat ook het kantoor had gebouwd. Dit is echter door een ingrijpende verbouwing bijna onherkenbaar geworden.
Aan de overkant van de Groeneweg treffen we nog meer huizen van Bedaux. Men kon hier destijds grond kopen van de gemeente met min of meer de verplichting in zee te gaan met Bedaux, die verderop met het klooster van de Fraters zijn sporen al verdiend had.
Op nummer 12 en 14, de twee woningen Bressers, opgeleverd in 1967 en nog vrijwel in originele staat en goed onderhouden.
Op nummer 4 treffen we het woonhuis Schots met aan de linker zijgevel een opvallend gekanteld balkon. Dit huis werd opgeleverd in 1971 en heeft Bedaux samen met zijn zoon Peer ontworpen, ook goed onderhouden.


 

Javascript is required to view this map.