woonhuis vd ven

1956 - 1958
dr.keyzerlaan 12
5051pb
goirle

Een juweel van een huis, een bungalow met binnenplaats, fraai op het kavel gezet met de achterzijde van het huis tegen de perceelsgrens. Frans van der Ven was een goede vriend en zwager van Bedaux, hoogleraar in het arbeidsrecht en dichter onder de schuilnaam Frank Valkenier. Over het ontstaan van de patio in het ontwerp zegt Bedaux het volgende: 500 m3 was de limiet voor de opdrachtgever. Ook wilde hij alle vertrekken op de begane grond. Hierdoor moest er gezocht worden naar een plattegrond met weinig ruimteverlies aan gangen. Tijdens het zoeken naar een oplossing kwam ook nog de wens naar voren de slaapkamer op de begane grond geen raam te geven aan de buitenzijde van het huis. Zo ontstond de patio.
Het is het eerste huis dat Bedaux geheel in modernistische stijl neerzet. Geheel? Bedaux zou Bedaux niet zijn als hij ook hier niet van de leer zou afwijken. In de keuken zien wij de getoogde deur nog terug komen.
Let ook op de fraaie betonnen dakrand.
Het huis wordt goed onderhouden en verkeert nog in de oorspronkelijke staat zij het dat er aan de oostzijde uitbreidingen hebben plaats gevonden.
Rondleiding pareltjes: http://www.josbedaux.nl/node/148

Javascript is required to view this map.